Ukusno: Humus od cvekle

po Vasa kuharica

Sastojci:

300 g slanutka,

1 čehno bijelog luka,

1/2 kašičice slatke paprike,

1 kašika tahinija,

100 g maslinovog ulja,

30 ml vode,

1 cvekla,

so i biber.
Priprema:
1. Rernu zagrijte na na 200 stepeni. Cveklu ogulite i narežite na takne kolutiće.
2. Stavite na papir za pečenje, dodajte malo maslinovog ulja i pecite u rerni na 10-15 minuta. Kad je cvekla pečena, ostavite je da se ohladi.
3. Sve ostale sastojke stavite u blender. Dodajte ohlađenu cveklu i izmiksajte. Kada dobijete glatku kremastu pastu probajte humus i prema želji dodajte još soli ili bibera.
4. Humus ohladite i poslužite uz krekere ili kao prilog uz meso ili falafel.

Preporučujemo