Sastojci:
7 komada kora za burek bez jaja,
200 g luka,
400 g krompira,
500 g tikve/tikvice,
100 g svježeg ili dimljenog tofua,
3 kašičice sojinog mlijeka,
2 kašičice soja sosa,
ulje,
so,
muškatni oraščić,
kurkuma.
Priprema:
1. Povrće očistite, ogulite i narendajte. Dobro posolite i ostavite pet minuta.
Uključite rernu na 180 stepeni.
2. Tofu narežite, prelijte soja sosom i izmrvite ga viljuškom. Povrće iscijedite rukama da se odstrani višak tečnost. Dodajte tofu i muškatni oraščić.
3. Svaku koru premažite uljem, stavite fil i urolajte kao palačinku. Slažite u nauljeni pleh. Na kraju još jednom sve premažite uljem i sojinim mlijekom, pospite kurkumom. 4. Pecite 35-40 minuta.