Sastojci:

1 svežanj raštike,

3 srednja krompira,

2 srednje mrkve,

pola limuna (samo sok),

15-ak kom kalamata maslina,

so,

biber ,

extra djevičansko maslinovo ulje,

sjemenke konoplje,

sezama,

1 ćehno bijelog luka.

Priprema:

1. Blitvu narežite na trake (donji dio tvrde stabljike odvojite) i stavite kuhati u lonac s vodom.

2. Narežite krompir na kocke, a mrkvu naribajte na krupniji ribež.
Masline nasjeckajte.

3. Nakon 15 minuta kuhanja raštike, dodajte krumpire, kuhajte još 10 min, te minut,dva prije kraja i naribanu mrkvu.

4. Poklopite i neka odstoji oko 5 minuta u loncu.

5. Ocjeđene sastojke stavite u zdjelu za serviranje salate, dodajte masline, bijeli luk, začine, sok od limuna i maslinovo ulje.

6. Promješajte i ostavite da odstoji pola sata da se okusi prožmu.