Sastojci:
1 svežanj raštike,
3 srednja krompira,
2 srednje mrkve,
pola limuna (samo sok),
15-ak kom kalamata maslina,
so,
biber ,
extra djevičansko maslinovo ulje,
sjemenke konoplje,
sezama,
1 ćehno bijelog luka.
Priprema:
1. Blitvu narežite na trake (donji dio tvrde stabljike odvojite) i stavite kuhati u lonac s vodom.
2. Narežite krompir na kocke, a mrkvu naribajte na krupniji ribež.
Masline nasjeckajte.
3. Nakon 15 minuta kuhanja raštike, dodajte krumpire, kuhajte još 10 min, te minut,dva prije kraja i naribanu mrkvu.
4. Poklopite i neka odstoji oko 5 minuta u loncu.
5. Ocjeđene sastojke stavite u zdjelu za serviranje salate, dodajte masline, bijeli luk, začine, sok od limuna i maslinovo ulje.
6. Promješajte i ostavite da odstoji pola sata da se okusi prožmu.