Sastojci:
400 g pilećih prsa,
paprika,
manji luk,
4 paradajza,
100 g rukole,
200 g matovilca,
1/2 vezice lišća peršuna,
8 tortilja,
suncokretovo ulje.
Umak:
krastavac,
2 dl kiselog vrhnja,
čehno bijelog luka,
limunov sok.
Začini:
Čili,
mljevena paprika,
korijander,
kurkuma,
so, biber.
Priprema:
- Pileća prsa očistite i narežite na tanje prutiće. Začinite ih smjesom začina pa popržite na ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Papriku, luk i paradajz očistite, nasjeckajte na manje komadiće pa ih pomiješajte sa sjeckanim peršinom i salatom.
- Za umak nasjeckajte nasitno svježi krastavac i bijeli luk, pomiješajte ih s kiselim vrhnjem, začinite sa soli, biberom i malo limunovog soka. U tortilje složite meso, povrće i umak pa ih zamotajte i poslužite.