Sastojci:1213

 

1 kašika suncokretovog ulja,

1 crveni luk,

1 čehne bijelog luka,

500 g špinata,

so, biber,

muškatni oraščić,

3 kašike maslaca,

2 šolje mlijeka,

pola šolje vrhnja za kuhanje,

1 šolja parmezana,

cannelloni.

 

13

 

  1. Zagrijte ulje u dubokoj posudi. Dinstajte nasjeckani luk i bijeli luk. Dodajte neodmrznuti špinat i malo vode. Pokriveno kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Začinite solju, biberom i ribanim muškatnim oraščićem. Ocijedite i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu.

 

  1. Rastopite maslac, umiješajte brašno i miješajte dok ne dobije zlatno smeđu boju. Dodajte mlijeko i vrhnje, miješajući žicom za snijeg. Zavrijte i pustite da kuha 2 minute. Posolite i pobiberite.

 

  1. Trećinu umaka pomiješajte s polovinom parmezana. Polovinu umaka s parmezanom polijte po špinatu, a drugom polovinom napunite cannellone.

 

  1. Napunjene cannellone složite na špinat, prelijte s preostale dvije trećine umaka i pospite preostalom polovinom ribanog parmezana. Po vrhu rasporedite listiće maslaca i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 210 stepeni 20-30 minuta.