Sastojci za 6 osoba:

200 g mljevenih piškota ili petit keksa,

50 g naribane čokolade,

100 g omekšalog maslaca,

malo mlijeka.

Fil:

500 g mascarpone ili krem sira (može i svježeg),

500 ml tučenog šlaga,

50 g šećera,

10 g želatine,

1 limeta ili limun sok i kora.

Priprema:

  1. Mljeveni keks pomiješati s ribanom čokoladom, nakvasiti mlijekom i umijesiti s omekšalim maslacom. Staviti u posudu  u kojoj ćemo formirati koru, pa je staviti na hlađenje.
  2. Dok se kora hladi, umiješati fil od svježeg sira, tučenog slatkog vrhnja, šećera i limete – soka i kore. Na kraju u smjesu umiješati otopljenu želatinu.
  3. Fil istresti na koru i vratiti u frižider. Kad je potpuno hladno i čvrsto, gore ukrasiti  po želji.

Posluživanje: Poslužiti  nakon što se kolač dobro ohladi.