Sastojci za 6 osoba:
200 g mljevenih piškota ili petit keksa,
50 g naribane čokolade,
100 g omekšalog maslaca,
malo mlijeka.
Fil:
500 g mascarpone ili krem sira (može i svježeg),
500 ml tučenog šlaga,
50 g šećera,
10 g želatine,
1 limeta ili limun sok i kora.
Priprema:
- Mljeveni keks pomiješati s ribanom čokoladom, nakvasiti mlijekom i umijesiti s omekšalim maslacom. Staviti u posudu u kojoj ćemo formirati koru, pa je staviti na hlađenje.
- Dok se kora hladi, umiješati fil od svježeg sira, tučenog slatkog vrhnja, šećera i limete – soka i kore. Na kraju u smjesu umiješati otopljenu želatinu.
- Fil istresti na koru i vratiti u frižider. Kad je potpuno hladno i čvrsto, gore ukrasiti po želji.
Posluživanje: Poslužiti nakon što se kolač dobro ohladi.