Sastojci za podlogu ili bazu:
50 g integralnog keksa
25 g maslaca
Za kremu:
100 g grčkog jogurta
50 g svježeg krem sira
75 g slatkog vrhnja
1 kašika šećera u prahu
Za preljev:
250 g malina
1 kašika šećera
1 kašika svježe cijeđenog soka limuna
šaka pistacija
Priprema:
- Keks sameljite i pomiješajte s rastopljenim maslacem. Smjesu rasporedite u 3 zdjelice ili čaše, zbijte pomoću oblog dijela kašike te ostavite u frižider dok pripremate ostatak kolača.
- Slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim sirom i dodajte u tučeno vrhnje. Sve sastojke nježno miješajte dok se ne sjedine.
- Kremu dodajte na pripremljenu podlogu od keksa i ponovno sve vratite u frižider na najmanje jedan sat. U međuvremenu, svježe maline stavite u lončić, dodajte šećer i limunov sok te kuhajte na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje.
- Smjesu ostavite da se ohladi i potom je dodajte na prethodnu kremu. Vratite u frižider do posluživanja. Na vrh stavite sitno sjeckane pistacije.