Sastojci:

 

500 g mljevene govedine,

2 glavice luka,

3 čehna bijelog luka,

2 kašičice čilija u prahu,

2 kašičice kumina,

2 kašičice korijandera,

2 kašike pšeničnog brašna,

150 ml crnog vina,

300 ml goveđeg temeljca,

400 g pelata,

400 g smeđeg graha iz konzerve,

3 kašike pasiranog paradajza,

100 g kukuruza iz konzerve,

1 kašičica šećera,

1 kašičica origana,

1 lovorov list.

 

Priprema

 

  1. Dinstajte luk i govedinu miješajući, pet minuta, pa dodajte bijeli luk, čili, kumin i korijander. Dinstajte još minute-dvije, pospite brašnom i dobro izmiješajte.

 

  1. Polako dodajte vino pa temeljac, stalno miješajući. Dodajte paradajz, grah i kukuruz, umiješajte pelat, šećer, origano i lovorov list. Malo posolite i dobro pobiberite.

 

  1. Pustite da provri, potom poklopite, smanjite vatru i ostavite da se kuha 45 minuta, povremeno miješajući.