Sastojci:

220 g putera isjeckanog na komadiće,

1/4 šolje kakaa,

1 i 1/4 šolje slatke pavlake,

220 g tamne isjekane čokolade,

5 jaja,

1 šolja šećera,

1/2 šolje pavlake,

1/4 šolje šećera u prahu.

Priprema:

  1. Rernu zagrijte na 170 stepeni. Pleh podmažite i malo pospite kakaom. Puter otopite sa 1/4 šolje slatke pavlake na srednjoj temperaturi pa dodajte čokoladu i miješajte dok se sve ne otopi i sjedini pa sklonite sa vatre.
  2. U odvojenoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer i kakao pa to dodajte čokoladnoj mješavini. Sipajte u pleh i pecite 35-40 minuta.
  3. Kada ga izvadite iz rerne, prvo ostavite da odstoji sat u plehu, a onda prvo prođite nožem oko ivica i izvadite kolač. Pospite ga šećerom u prahu. Preostalu šolju slatke pavlake umutite, dodajte kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa time ukrasite svaki komad.