Oblatne imaju jedinstven okus i veoma su praktičan kolač koji se može jesti rukom, nositi na izlet, a za serviranje nisu potrebni tanjirići.

Sastojci:

4 lista oblatni

250 g maslaca

200 g šećera

12 kašika vode

250 g mljevenih oraha

250 g mljevenog integralnog keksa

100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

  1. U lonac stavite maslac, šećer i vodu te miješajte na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine. Potom u smjesu dodajte orahe, keks i čokoladu, ponovno sve miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
  2. Pustite da se kratko ohladi, podijelite kremu na tri jednaka dijela i mažite na gornju stranu oblatne i s istim nastavite dok ne potrošite kremu i oblatne. Na kraju oblatne omotajte u masni papir, te na njih stavite lim kako bi se što bolje stisnule.
  3. Ostavite na hladnom, a po želji nakon što se kolač stisne zadnju oblatnu možete premazati čokoladnom glazurom.

Savjet: Želite li pojačati okus kreme, nakon što ste je skuhali dodajte malo soka svježe narandže ili nekoliko kapi ruma.