Sastojci: 

300 g mljevenih oraha,
250 g šećera,
10 bjelanaca.

 

Fil:

160 g šećera,
10 žumanaca,
2 rebra čokolade za kuhanje,
250 g maslaca.

 

Priprema:

 

  1. Pomiješajte orahe i šećer. Napravite čvrst snijeg od bjelanaca i laganim pokretima izmiješajte sa smjesom oraha i šećera. Pecite oko 25 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

 

  1. Za fil izmiješajte šećer, žumanca i otopljenu čokoladu, pa kuhajte na pari uz stalno miješanje. Kad se smjesa zgusne, skinite s vatre i umutite maslac koji ste ranije omekšali na sobnoj temperaturi, pa sve dobro izmiješajte.

 

  1. Tijesto, kad se ohladi, prerežite na tri dijela. Premažite prvu koru, potom drugu, a s ostatkom kreme premažite cijelu tortu. Ohladite u frižideru i poslužite.