Sastojci:

170 g tijesta za lazanje (istrganog),

1 kašika maslinovog ulja,

450 g pečenih purećih prsa (istrganih na manje komade),

so, biber,

1 kašičica origana,

2 čehna bijelog luka,

šaka sjeckanog peršuna,

1 l pilećeg temeljca,

750 ml pasate,

šaka svježe sjeckanog bosiljka,

250 g ricotta sira,

šaka ribanog parmezana,

šaka sjeckane mozzarelle.

Priprema:

  1. U lonac stavite vodu, posolite je i u njoj skuhajte tijesto za lazanje po uputama na pakiranju. Ocijedite ga.
  2. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u srednje velikoj tavi. Dodajte pureća prsa, so, biber i origano. Dinstajte oko 5 minuta. Dodajte bijeli luk i peršun te temeljac i paradajz. Pojačajte vatru i pustite da krčka.
  3. Bosiljak, ricottu, parmezan, so, i biber pomiješajte. Kad je supa gotova, stavite je u zdjelice, na vrh dodajte mješavinu od sira te sjeckanu mozzarellu i bosiljak i peršun po želji.