45 minuta
Sastojci: 450 g makarona, 1,5 šolja oguljenog i isjeckanog krastavca, 2
isjeckana paradajza, 1 šolja isjeckanog feta sira, pola šolje tanko isječenog crvenog luka, četvrtina šolje isjeckanog mladog luka, četvrtina šolje
isjeckanih maslina, 2 kašičice origana.
Sos za salatu: Pola šolje bujona od piletine ili povrća, četvrtina šolje
sirćeta od crvenog vina, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, 1 kašičica senfa, 1 kašičica šećera, 1 kašičica izgnječenog bijelog luka, četvrina kašičice bibera.
Priprema:
1. Skuhati makarone u slanoj vodi.
2. Skuhane makarone isprati hladnom vodom i dobro ih ocijediti.
3. U velikoj zdjeli tjesteninu pomiješati sa svim sastojcima i ostaviti ih sa strane.
4. U manjoj zdjeli pomiješati sve sastojke za sos.
5. Zatim preliti sos preko makarona i dobro promiješati.
6. Staviti u frižider sat prije serviranja.