Sastojci:

1,2 kg svježe piletine (cijelo pile),

1 limun,

sok od jednog limuna,

so, biber,

30 g senfa,

1 g feferona,

150 g mrvica od hljeba,

10 g sitno sjeckanog začinskog bilja (ruzmarin, timijan…).

Priprema:

  1. Prepoloviti pile, oprati i osušiti papirnatim ručnikom. Odvojiti krila. Odvojiti batake i meso od kosti.
  2. Meso omekšati batom, začiniti uljem, solju, biberom, sokom od limuna, feferonima te začinskim biljem.
  3. Prekriti paprinim ubrusom i staviti u frižider da se marinira otprilike 15 minuta.
  4. Peći piletinu na grill tavi okrećući je s vremena na vrijeme.
  5. Pečenu piletinu premazati sa senfom, posuti prosijanim mrvicama od hljeba koje ste aromatizirali limunovom koricom i začinskim biljem. Staviti u rernu i peći od 18 do 20 minuti.
  6. Servirati piletinu nasjeckanu na komadiće.