Sastojci:

 

2,5 kg mesa od divljači (bez kosti),

600 g crvenog luka,

1 dl ulja,

4 čehni bijlog luka,

50 g suhog mesa,

50 g suhih šljiva,

1 dl crnog vina,

1 kašika mješavine začina,

so, 1 kašika crvene mljevene slatke paprike,

1 kašika pasiranog paradajza,

1 kašika džema od šumskog voća.

 

 

Priprema:

 

  1. Prije kuhanja meso narežite na kockice, a ostale sastojke sitno nasjeckajte. Ulje zagrijte da bude vruće pa na njega dodajte luk i popržite do zlatno žute boje. Zatim dodajte prethodno nasjeckani bijeli luk, suho meso i suhe šljive te sve zajedno još kratko dinstajte. Zalijte crnim vinom, dodajte narezano meso divljači i vodu. Začinite mješavinom začina, soli i crvenom paprikom.

 

  1. Ostavite da se dinsta dok meso ne omekša. Dodajte pasirani paradajz rajčicu i džem te ostavite da se kuha još 10 minuta. Poslužite uz domaće njoke ili palentu.