Sastojci:

250 g instant kanelona koji se ne kuhaju.

Za sos:

440 g paradajza u umaku,

čehno bijelog luka,

125 g mocarele,

2 kašike parmezana.

Za fil:

300 g špinata,

1/2 šolje vode,

250 g rikote,

2 kašike parmezana,

1 jaje,

1/4 kašičice muškatnog oraščića,

svježe samljeveni crni biber.

Priprema:

  1. Špinat kuhati samo da omekša, procijediti ga i, kada se ohladi, sitno isjeckati.
  2. Pomiješati špinat s rikotom, parmezanom, jajima, muškatnim oraščićem i crnim biberom.
  3. Pripremljenom smjesom puniti kanelone pa ih poredati u podmazanu vatrostalnu posudu.
  4. Pomiješati paradajz u umaku i propasirani bijeli luk pa sos preliti preko kanelona.
  5. Posuti mocarelom i parmezanom i peći 35 minuta na 180 stepeni.