Sastojci:
250 g instant kanelona koji se ne kuhaju.
Za sos:
440 g paradajza u umaku,
čehno bijelog luka,
125 g mocarele,
2 kašike parmezana.
Za fil:
300 g špinata,
1/2 šolje vode,
250 g rikote,
2 kašike parmezana,
1 jaje,
1/4 kašičice muškatnog oraščića,
svježe samljeveni crni biber.
Priprema:
- Špinat kuhati samo da omekša, procijediti ga i, kada se ohladi, sitno isjeckati.
- Pomiješati špinat s rikotom, parmezanom, jajima, muškatnim oraščićem i crnim biberom.
- Pripremljenom smjesom puniti kanelone pa ih poredati u podmazanu vatrostalnu posudu.
- Pomiješati paradajz u umaku i propasirani bijeli luk pa sos preliti preko kanelona.
- Posuti mocarelom i parmezanom i peći 35 minuta na 180 stepeni.