Kroketi su jedan od omiljenijih načina pripreme krompira, a uz nekoliko korisnih savjeta ispast će vam toliko ukusni da ćete ih poželjeti ponovo napraviti. Odlično idu uz svježi sir i vrhnje
Sastojci:
300 g kuhanog krompira
2 jaja
100 g oštrog brašna
2 kašike vrelog mlijeka
150 g ribanog parmezana
Za paniranje: 2 jaja, prezle, sjeckani peršun
Priprema:
- Krompir propasirajte dok je još vruć te dodajte jaja, brašno, mlijeko i sir i zamijesite tijesto.
- Napravite loptice i uvaljajte ih u umućena jaja, a potom u prezlu koju ste pomiješanli sa sjeckanim peršunom.
- Pržite krokete u većoj količini jako zagrijanog ulja dok ne porumene.
- Poslužite ih s umakom od sira ili vrhnja u koji možete dodati neke začine, naprimjer – crvenu papriku, kopar ili bijeli luk.