Kroketi su jedan od omiljenijih načina pripreme krompira, a uz nekoliko korisnih savjeta ispast će vam toliko ukusni da ćete ih poželjeti ponovo napraviti. Odlično idu uz svježi sir i vrhnje

Sastojci:

300 g kuhanog krompira

2 jaja

100 g oštrog brašna

2 kašike vrelog mlijeka

150 g ribanog parmezana

Za paniranje: 2 jaja, prezle, sjeckani peršun

Priprema:

  1. Krompir propasirajte dok je još vruć te dodajte jaja, brašno, mlijeko i sir i zamijesite tijesto.
  2. Napravite loptice i uvaljajte ih u umućena jaja, a potom u prezlu koju ste pomiješanli sa sjeckanim peršunom.
  3. Pržite krokete u većoj količini jako zagrijanog ulja dok ne porumene.
  4. Poslužite ih s umakom od sira ili vrhnja u koji možete dodati neke začine, naprimjer – crvenu papriku, kopar ili bijeli luk.