Kremasti liker od jaja, mlijeka, slatkog vrhnja i ruma neće vas ostaviti ravnodušnima

Sastojci:

4 žumanca

4 bjelanca

100 g šećera

2 čašice bijelog ruma

3 čašice viskija

4 dl mlijeka

4 dl slatkog vrhnja

cimet

Priprema:

  1. Odvojte žumanca i bjelanca.
  2. U dublju psudu sipajte bjelanca i najsporijom brzinom umutite ih u snijeg, ali ne previše krut, a potom polako dodajte 50 g šećera i dalje lagano muteći.
  3. Žumanca koja ste također umutili s 50 g šećera lagano dodajte u snijeg od bjelanaca. U dobijenu smjesu lagano dodajte alkohol, a zatim mlijeko i 2 dl slatke pavlake. Sve ovo treba raditi lagano, da smjesa ostane vazdušasta. Dodati ostatak umućene slatke pavlake.
  4. Liker služite u šoljicama za punč, a ako ih nemate, koristite običnu šoljicu za kafu, koju ćete ukrasiti cimetom.