Sastojci:
800 g junetine,
180 g suhog mesa,
so i biber,
ulje,
300 g mrkve,
2 glavice luka,
3 čehna bijelog luka,
2 dl goveđe supe,
2 dl crvenog vina,
1 kašika majčine dušice,
1 kašičica bosiljka,
1 kašičica origana,
1 dl paradajz soka,
30 g maslaca,
3 kašike brašna,
200 g malih glavica luka,
150 g crnih maslina bez košpica.
Priprema:
- U tavi propržiti na malo ulja suho meso dok ne postane hrskavo. Izvaditi ga i ostaviti sa strane. Na istom ulju propržiti komadiće junetine, prethodno začinjene i pobrašnjavljene. I njih izvaditi sa strane.
- U istoj tavi prodinstati luk i mrkvu – 10 minuta. Na samom kraju dinstanja dodati bijeli luk.
- U tavu dodati sok od paradajza. Sjediniti meso i suho meso s povrćem i sve začiniti majčinom dušicom i drugim začinima po ukusu.
- Sve sastojke presuti u vatrostalnu posudu uz dodatak maslina i suhog mesa pa preliti supom i vinom u razmjeri 1:1. Promiješati i staviti u zagrijanu rernu na 190 stepeni i peći 60–120 minuta. Nakon toga dodati proprženi na maslacu sitni luk i vratiti u rernu na još 10 minuta.
- Koliko će se jelo kuhati u rerni zavisi od toga kakvog je kvaliteta meso.