Sastojci za podlogu:

 

180 g maslaca,
300 g mljevenog keksa,
5 kašika mlijeka.

Za bijeli fil:

500 ml slatke pavlake,
1 krem fix,
450 g maskarponea,
1 vanilin šećer,
220 g šećera u prahu,
1 želatin, 50 ml vode.

 

Za voćni fil:

450 zaleđenog šumskog voća,
100 ml vode,
4 kašike šećera,
1 želatin,

50 ml vode.

 

Priprema:

 

  1. Sipajte voće, vodu i šećer u šerpu i stavite da se kuha 10 minuta. U drugoj

posudi prelijte želatin vodom i ostavite da nabubri. Zatim ga malo zagrijte na vatri da bi se rastopio (ne smije provriti), u njega dodajte voće koje ste skuhali i promiješajte. Ostavite da se smjesa ohladi.

 

  1. Istopite margarin, umutite ga s keksom. Smjesu prstima utapkajte u okrugli kalup koji ćete staviti u frižider da odstoji dok pripremate bijeli fil. Umutite slatku pavlaku, dodajte krem fix, potom maskarpone, vanilin šećer i šećer u prahu.

 

  1. U posebnoj posudi prelijte želatin vodom i ostavite da nabubri. Zagrijte ga na vatri, pa ga polako dodajte u umućenu slatku pavlaku. Sipajte bijeli fil preko podloge od keksa. Na kraju lagano sipajte ohlađen voćni fil. Kolač treba stajati u frižideru oko 7 sati. Kad se stegne skinite kalup i ukrasite ga po želji.