Sastojci:

 

2 cijela jaja,

200 g brašna,

1 prašak za pecivo,

200 ml mlijeka,

100 ml ulja,

100 g šećera.

 

Fil od kokosa:

 

1 l mlijeka,

6 kašika šećera,

7 kašika griza,

200 g kokosa.

 

Priprema:

 

  1. Mlijeko staviti da prokuha. Pomiješati šećer i griz pa zakuhati, a kada se zgusne dodati sav kokos i promiješati. Ostaviti da se hladi.

 

  1. Umutiti bjelanca sa šećerom pa dodati žumanca i mutiti. Zatim dodavati ulje uz mućenje, a također i mlijeko. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo.

Sve sjediniti.

 

  1. Dok pripremate koru rerna se zagrijava na 180 stepeni. Pouljiti pleh u posuti brašnom pa uliti malo više od pola mjere za prvu koru. Staviti da se peče 5-6 minuta, da se uhvati korica.

 

  1. Staviti fil, rasporediti i preliti ostatkom smjese za koru. Vratiti da se peče još 20-30 minuta, zavisno od debljine i rerne.

 

  1. Pečen kolač okrenite naopako na dasku, trebao bi sam ispasti, i ostavite da se hladi.

Pospite kokosom.