Kore:

8 jaja,

2 kašike kakaa,

5 kašika šećera,

4 kašike brašna.

Fil:

1 l mlijeka,

5 kašika pudinga od vanilije,

2 dl vode,

10 kašika šećera,

5 kašika gustina,

1 kg višanja,

150 g čokolade,

400 g šlaga.

Priprema:

  1. Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati žumanca, brašno i kakao pa sve sjediniti.
  2. Masu podijeliti na tri dijela i peći tri kore na 180 stepeni oko 20 minuta.
  3. Staviti mlijeko sa šećerom da prokuha.
  4. U vodi razmutiti gustin i puding i dodati mlijeku kada prokuha.
  5. Kuhati kremu dok se ne zgusne, ostaviti da se ohladi, a zatim joj dodati umućeni šlag.
  6. Na koru redati višnje koje ste prethodno skuhali s malo šećera i ocijedili, zatim fil i tako redom.
  7. Posljednju koru premazati kremom, staviti šlag, rendanu čokoladu i višnje.