Jedan od najljepših kesten kolača, nije ga teško napravit i uvijek ispadne dobro
Sastojci za biskvit:
150 g šećera
150 g brašna
6 jaja
100 g mljevenih oraha
1 vanilin šećer
Krema od kestena:
1 kg kesten pirea
200 g šećera u prahu
2 vanilin šećera
150 g maslaca
50 ml ruma
100 g mljevenih oraha
500 ml vrhnja za šlag
Glazura:
200 g čokolade
250 ml vrhnja za šlag
Priprema:
- Izmiksajte bjelanca sa polovicom šećera. Žumanca miksajte sa ostatkom šećera i vanilinom dok se dobro ne zapjene. Dodajte brašno i orahe. Na kraju umiješajte bjelanca. Biskvit pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
- U kesten umiješajte šećere, maslac, rum i orahe. Stavite na biskvit.
- Na kesten namažite izmiksani šlag i sve prelijte glazurom od čokolade.