Sastojci za tijesto: 

 

250 g brašna,
125 g maslaca,
100 g šećera,

žumance.

 

Fil: 

 

250 g svježeg sira,
100 g šećera,
prašak za puding od vanilije,
naribana korica limuna,
4 jaja,

2 i 1/2 dl slatkog vrhnja,
500 g jagoda,
preliv za tortu (crveni).

 

Priprema:

 

  1. Od brašna, maslaca, šećera i žumanca umijesite brzo tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite sat, dva u frižider.

 

  1. Ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini te njime obložite dno i rubove kalupa.

 

  1. Viljuškom izbockajte tijesto i pecite ga desetak minuta u rerni zarijanoj na 200 stepeni.

 

  1. Umutite sir sa šećerom, praškom za puding, limunovom korom i jajima. Čvrsto ulupajte vrhnje te ga dodajte smjesi.

 

  1. Prelijte smjesu preko tijesta i pecite oko 45 minuta. Ostavite neka se malo ohladi.

 

  1. Operite jagode, dobro ih ocijedite, skinite peteljke, prepolovite i posložite na kolač.

 

  1. Pripremite preliv prema uputama na omotu i njime prelijte jagode.