Sastojci: 

 

400 g cvekle,
200 g feta sira,
luk,
1 čehno bijelog luka,
jaje,
so, biber,
2 kašike suhog začina,
60 g prezle,
50 g sjeckanih oraha,
kašika susama,
100 g rikule,
maslinovo ulje, limunov sok.

 

Priprema: 

 

  1. Na pleh obložen aluminijskom folijom stavite veće komade oguljene cvekle. Začinite je s malo maslinovog ulja, soli i suhim začinom. Pecite na 220 stepeni oko 45 minuta.

 

  1. Ohladite i narendajte, pomiješajte s izmrvljenom fetom, solju, biberom, jajetom, susamom, orasima i prezlom mrvicama.

 

  1. Oblikujte loptice i stavite ih i pecite u rerni oko 15 minuta. Ohladite i poslužite uz rikulu te začinite maslinovim uljem i limunovim sokom.