Sastojci:

kašika maslinovog ulja

800 g pilećih prsa narezanih na kockice

2 kriške suhog mesa narezanog na kockice

čehno bijelog luka

2 kašike brašna

1/4 šoljice bijelog vina

1/2 šoljice pileće supe

vrhnje za kuhanje

kadulja

šoljica smrznutog graška

2 lista lisnatog tijesta

kašika mlijeka

Priprema:

  1. Zagrijati rernu na 200 stepeni i nauljiti posudu za pečenje.
  2. Na ulju u tavi prodinstati piletinu, izvaditi, pa prodinstati suho meso.
  3. Nakon tri minute dodati bijeli luk i još kratko dinstati.
  4. Piletini dodati suho meso, sipati brašno i dinstati još minutu. Uliti vino, dinstati dok se ne zgusne, pa dodati supu, vrhnje i kadulju.
  5. Dinstati desetak minuta dok piletina sve ne upije. Ohladiti desetak minuta. Dodati grašak i pomiješati.
  6. Staviti smjesu u posudu za pečenje. Podijeliti lisnato tijesto na pola i prekriti smjesu i premazati mlijekom. Peći 25-30 minuta ili dok ne postane zlatno-smeđe.