Limun i med su glavni krivci za hrskavu koricu i sočno meso, a finoj aromi doprinose i masline, luk te maslac

Sastojci:

700 g piletine

2 veća limuna

50 g maslaca

2 kašike neutralnog meda

2 kašike maslina

2 glavice luka

so

biber

Priprema:

1. Očistite i odvojite pile na dijelove pa ga posolite i pobiberite.

2. Luk narežite na kolutove, a jedan limun iscijedite.

3. Pomiješajte sok od jednog limuna, otopljeni maslac i med pa ugrijte u mikrovalnoj ili na laganoj vatri dok se med ne rastopi.

4. U vatrostalnu posudu stavite na kriške narezan luk i limun, meso i masline pa sve prelijte sokom.

5. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stepeni. Počne li piletina brzo tamnjeti poklopite posudu, ali je otklopite 10 minuta prije kraja pečenja.

6. Poslužite uz pire krompir ili rižu.