Odličan način da se osvježite uz divan ukus bundeve i kokosa.
Sastojci:
domaći kokosov krem
4 kašike meda
2 šolje izgnječene bundeve
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice muškatnog oraščića
1/2 kašičice mljevenog karanfilića
1/2 šolje oraha, isjeckanih
1 kašika kokosovog ulja
prstohvat soli
Priprema:
- U posudi srednje veličine pomiješajte bundevu, cimet, muskatni oraščić, karanfilić, so i 3 kašike meda. Dobro izmiješajte.
- Istopite kokosovo ulje u maloj šerpi i ubacite orahe u nju, pa ih lijepo izmiješajte sa uljem.
- Uzmite 3-4 čaše pa na njihovo dno stavite malo oraha. Preko njih rasporedite smjesu sa bundevom, a preko bundeva stavite kokosov krem. Na vrh svega stavite još malo oraha.