Sastojci:

400 grama špageta,

1 paprika,

2 prase,

125 grama putera od kikirikija,

maslinovo i susamovo ulje,

2 kašike soka od limuna,

2 kašike svijetlog soja sosa,

50 grama indijskog oraha.

Priprema:

  1. Skuhajte i procijedite špagete pa ih prelijte s malo maslinovog ulja. Prasu i papriku isijecite na kolutove. Indijski orah grubo isjeckajte, pa ispržite na susamovom ulju dok ne dobije zlatnu boju.
  2. Na maslinovom ulju propržite špagete dok ne postanu hrskavi, a odvojeno, u drugoj tavi kratko propržite papriku i prasu.
  3. Pomiješajte puter od kikirikija, limunov sok i soja sos pa miješajte dok sos ne postane pjenast. Špagete dodajte u posudu s povrćem, prelijte sosom od kikirija i pospite indijskim orahom.