Tijesto:

250 g brašna,

20 g kvasca,

malo mlijeka,

kašičica šećera,

malo soli,

30 ml ulja.

Fil:

3 kašike ulja,

300 g paradajza,

100 g mocarele,

2 fileta inćuna,

so, biber,

bosiljak,

majčina dušica.

Priprema:

  1. Brašno staviti u posudu i u sredini napraviti rupu.
  2. Zdrobljeni kvasac umijesiti s malo mlakog mlijeka, šećera i brašna i ostaviti 30 minuta da se diže.
  3. Zatim ga s brašnom i ostalim sastojcima umijesiti u glatko tijesto i pustiti da se ponovo digne.
  4. Staviti tijesto u nauljeni pleh pa ga nauljenim rukama raširiti i prekriti filom.
  5. Tijesto prekriti kolutovima paradajza, začiniti, a odozgo rasporediti kriške sira i inćune. Preliti uljem i peći 22 minute na 200 stepeni.