Zimi nema ničeg boljeg od domaćih čorbi, variva i jela u saftu. Između zime i proljeća, organizmu je potrebna kvalitetna prehrana, a pridodamo li tome i ekonomičnost, piletina je pravi izbor.
Sastojci:
500 g piletine
40 ml ulja
1 luk
1 mrkva
1 korijen peršuna
1 korijen celera
1 kašika gustina
so, biber
začin od povrća
mažuran
lovorov list
korica limuna
1 crvena paprika
malo vinskog sirćeta
1 kašika koncentrata paradajza
Priprema:
1. Na vruće ulje stavite narezanu piletinu i propržite je sa svih strana.
2. Dodajte nasjeckani luk, papriku, mrkvu, peršun i celer narezan na kolutiće ili rezance i sve kratko prodinstajte.
3. Zatim posolite, dodajte gustin razmućen u malo vode i koncentrata paradajza, dobro promiješajte i zalijte s 800-1.000 ml vode.
4. Dodajte začin od povrća, biber, mažuran, lovorov list i koricu od limuna.
5. Lagano kuhajte dok meso ne omekša. Na kraju po želji zakiselite sirćetom.