Grilovana limunada je sasvim neobičan, osvježavajući napitak pripremljen od limuna i šećera ili nekog drugo sladila prema želji

Sastojci:

6 limuna

1,25 l vode

1 kašika šećera za limune

4-5 kašika smeđeg šećera, nektara od agave, rižinog slada ili drugog prirodnog zaslađivača (ili odgovarajuća količina stevije u kapima ili prahu)

kockice leda

Priprema:

1. Limune dobro operite i prerežite popola. Rešetku roštilja (ili grill-tavu) lagano nauljite.

2. Prerezane strane limuna pospite s vrlo malo šećera: zahvaljujući tome lagano će se karamelizirati te postati slađi.

3. S prerezanim stranama prema dole, polovice limuna stavite na srednje zagrijan roštilj. Pecite 5-6 minuta ne pomičući ih, tako da na limunu ostanu tragovi rešetke.

4. Ostavite da se malo ohladi pa iz njega iscijedite sok, dodajte vodu i zasladite. Ubacite kockice leda i poslužite.