Grilovana limunada je sasvim neobičan, osvježavajući napitak pripremljen od limuna i šećera ili nekog drugo sladila prema želji
Sastojci:
6 limuna
1,25 l vode
1 kašika šećera za limune
4-5 kašika smeđeg šećera, nektara od agave, rižinog slada ili drugog prirodnog zaslađivača (ili odgovarajuća količina stevije u kapima ili prahu)
kockice leda
Priprema:
1. Limune dobro operite i prerežite popola. Rešetku roštilja (ili grill-tavu) lagano nauljite.
2. Prerezane strane limuna pospite s vrlo malo šećera: zahvaljujući tome lagano će se karamelizirati te postati slađi.
3. S prerezanim stranama prema dole, polovice limuna stavite na srednje zagrijan roštilj. Pecite 5-6 minuta ne pomičući ih, tako da na limunu ostanu tragovi rešetke.
4. Ostavite da se malo ohladi pa iz njega iscijedite sok, dodajte vodu i zasladite. Ubacite kockice leda i poslužite.