Sastojci:

 

1 kg filetiranog lososa,
4 kašike umaka od soje,
4 kašike susamovog ulja,
2 kašike đumbira u prahu,
4 čehna bijelog luka,
2 kašike meda,
kašika usitnjenog čilija,
300 g brokule,
1 luk,
1 limeta,
1 velika žuta paprika,
3 crvene rog paprike.

 

Priprema:

 

  1. Marinirajte losos u mješavini umaka od soje, usitnjenog bijelog luka, đumbira, čilija i meda. Izrežite papriku i luk na kriške, a brokulu razdvojite na komadiće. Zagrijte rernu na 190 stepeni.

 

  1. U pleh ubacite komadiće povrća, zalijte marinadom i promiješajte. Poslažite po povrću filete lososa s kožom prema dolje pa rasporedite kriške limete. Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta, odnosno dok losos ne poprimi smeđu boju i počne se s lakoćom razdvajati.