Sastojci: 

 

250 g pilećeg filea,
2 paprike,
100 g ovčijeg dimljenog sira,
mladi luk,
100 g šampinjona,
kašičica peršuna,
kašičica bosiljka,
so, šareni biber,
tikvica,
pola brokule,
žuta i crvena paprika,
3-4 kašike maslinovog ulja,
šoljica riže.

 

Priprema: 

 

  1. Dva pileća filea prerežite po širini kako biste dobili veće komade mesa. Rastanjite ih batom, posolite i pobiberite.

 

  1. Na malo zagrijanog ulja dinstajte sitno sjeckani luk, listiće gljiva i sjeckanu papriku. Kad povrće omekša, maknite s vatre, dodajte narendani sir, sjeckani peršun, bosiljak i so.

 

  1. Rasporedite fil po fileima i zamotajte pa učvrstite pomoću čačkalica.

Skuhajte rižu za prilog i na pari kriške tikvica, paprika i cvjetiće brokule. Ostavite na toplom.

 

  1. Na ulju ispržite rolade, oko 15 minuta. Poslužite s kuhanim povrćem, začinjenim s maslinovim uljem, uz rižu.