Sastojci:

 

4 komada pilećih prsa s kožicom,

200 g šampinjona,

1 čehno bijelog luka,

1 sitno nasjeckan luk,

3 kašike senfa,

1 kašika estragona,

vrhnje za kuhanje (po želji).

 

Priprema:

 

  1. Pileća prsa nasolite i pobiberite pa ih ispecite na zagrijanoj tavi, prvo stranu s kožicom, a potom izvadite na tanjir. U tavi gdje se peklo meso propržite luk dok ne omekša pa dodajte gljive i bijeli luk i pecite dok gljive ne dobiju lijepu boju.

 

  1. Dodajte senf i estragon (mogu i kadulja ili timijan), zalijte sve s malo vode i ostavite na najmanjoj vatri još nekoliko minuta, dok ne počne krčkati.

 

  1. U sos stavite pečeno meso i sve zajedno kuhajte na najmanjoj vatri još 20 – 25 minuta, povremeno miješajući. Pred sam kraj kuhanja dodajte vrhnje za kuhanje, stavite količinu po želji.