Sastojci:

 

800 g pilećih prsa,

100 g feta sira,

so, biber,

malo svježeg bosiljka i majčine dušice,

kašičica mljevene crvene paprika,

4 kašike maslinovog ulja,

2 manje tikvice,

limunov sok,

listići svježe metvice.

 

Priprema:

 

  1. Pileća prsa zarežite nožem po sredini da napravite džepić. Feta sir izrežite na sitne kockice ili ga izdobite viljuškom. Nasjeckajte listiće bosiljka i majčine dušice. Pomiješajte feta sir s bosiljkom i majčinom dušicom te dobivenom smjesom napunite džepiće. Prema potrebi džepić možete zatvoriti čačkalicom.

 

  1. Izvana meso natrljajte crvenom paprikom i pustite ga da se odmori desetak minuta. Na 2 kašike maslinovog ulja odreske nekoliko minuta prepržite s obje strane.

 

  1. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Nauljite pleh za pečenje, poslažite odreske i pecite ih dvadesetak minuta.

 

  1. Tikvice tanko naribajte ili oštrim nožem narežite na deblje, ali tanke rezance. Prije posluživanja uz piletinu poslažite sirove tikvice koje ste pokapali limunovim sokom i pospite sjeckanim listićima metvice.