Sastojci:

400 g tankih kora za pitu,

500 g mladog sira,

2 do 3 kašike pavlake,

6 jaja,

100 g sitnih rezanaca (za supu),

200 g šećera,

kora limuna,

100 g suhog grožđa,

ulje,

šećer u prahu pomiješan s vanilin šećerom.

Priprema:

  1. Obariti i ocijediti sitne rezance. Izgnječiti sir, dodati pavlaku, žumanca umućena sa šećerom, suho grožđe, ribanu koru limuna, pripremljene rezance i čvrsto ulupan snijeg od bjelanaca. Sve pažljivo ujednačiti.
  2. Veći kalup namazati uljem pa redati: po dvije kore za pitu, poprskane uljem, nadjev, opet dvije kore poprskane uljem i nadjev, dok se sve ne utroši. Gornje kore također namazati uljem.
  3. Pitu peći jedan sat na umjerenoj vatri u prethodno zagrijanoj rerni.
  4. Kada se prohladi posuti šećerom u prahu s mirisom vanile. Poslužiti sječeno na pravilne kocke, na ukrasnoj tacni.