Sastojci:
Kašika umaka worcestershire,
2 kašike umaka od paradajza,
2/3 šoljice goveđeg temeljca,
kašika maslinovog ulja,
glavica luka,
500 g mljevene govedine,
mrkva,
tikvica,
1/2 šoljice smrznutog graška,
2 kašike brašna,
2 lista prhkog tijesta,
jaje.
Priprema:
- Pomiješati worcestershire, umak od paradajza i supu.
- U tavi zagrijati ulje i prodinstati luk. Dodati govedinu, pa dinstati dok ne posmeđi. 3.Povrće oguliti, narezati na kockice i dodati mesu. Dodati grašak.
- Pomiješati, pa sipati brašno, pa dinstati još minutu. Polako dolijevati supu s umacima te prokuhati. Ohladiti.
- Zagrijati rernu na 210 stepeni i nauljiti posudu za pečenje. Prekriti dno i strane posude listom tijesta, pa ga filovati.
- Rubove premazati jajetom i prekriti drugim listom tijesta. Zalijepiti rubove i premazati ostatkom jajeta. Napraviti dva mala reza na vrhu.
- Peći od 40 do 45 minuta.