Sastojci:

 

100 g mljevenih badema,

1 kašičica cimeta,

200 g šećera,

3 bjelanceta.

 

 

Priprema:

 

  1. Bademe, 50 g šećera i cimet lagano popržite na suhoj tavi, a potom ih skinite s peći i ostavite da se ohlade.

 

  1. Zagrijte rernu na 140 stepeni. Dok se rerna grije, umutite čvrst snijeg od bjelanaca postupno dodajući ostatak šećera.

 

  1. Potom umiješajte i bademe pržene sa šećerom, a 2 kašike sačuvajte za posipanje.

 

  1. Poslastičarsku kesicu sa srednjim okruglim nastavkom napunite smjesom za puslice pa na pleh obložen papirom za pečenje istisnite puslice.

 

  1. Pospite ih sačuvanim bademima i pecite 50-60 min. Gotove puslice izvadite i stavite na rešetku za kolače da se hlade.