Sastojci za tijesto:

400 g brašna,

40 g margarina,

jaje,

10 g kvasca,

so.

Za fil:

300 g crnog luka,

300 g patlidžana,

0,5 kg očišćene paprike,

300 g tikvica,

300 g paradajza,

4 kuhana jajeta,

150 g ementalera,

kašika sjeckanog peršuna,

2 kašike ulja,

biber, so.

Priprema:

  1. Od brašna, omekšalog margarina, kvasca, soli, jaja i malo vode umijesite tvrdo, ali rastezljivo tijesto i ostavite da naraste.
  2. Povrće operite i očistite. Patlidžan isijecite na kriške, papriku na rezance, a tikvicu na kolutiće. Na ulju propržite sjeckani luk pa dodajte patlidžan, tikvice i paprike, oguljen i isječen paradajz.
  3. Kuhajte na tihoj vatri dok tečnost ne ispari pa ostavite da se ohladi. Tijesto razvijte u koru debljine 3 mm i njime obložite dno i ivice podmazanog kalupa. Uspite polovinu povrća, preko složite isječena jaja, sir i preostalo povrće. Pecite oko pola sata na srednjoj temperaturi.