Sastojci:

4 jajeta,

4 kašike šećera,

3 kašike brašna,

kašika kakaa,

1/2 kesice praška za pecivo,

1/2 dl ulja.

Prvi preljev:

4 čaše pavlake,

100 g šećera u prahu,

4 kesice vanilin šećera.

Drugi preljev:

200 g čokolade,

6 kašika vode,

6 kašika šećera,

2 čaše pavlake.

Priprema:

  1. Za prvi preljev, u većoj zdjeli pomiješajte pavlaku, vanilin šećer i šećer u prahu. Stavite u frižider. Za to vrijeme napravite koru. Umutite bjelanca postepeno dodajući šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumance i umutite da se masa sjedini. Ubacite brašno, kakao, prašak za pecivo i ulje i promiješajte.
  2. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko pola sata. Kad se kora ohladi, premažite je prvim preljevom, pa ubacite u frižider dok pravite drugi.
  3. Stavite vodu i šećer da provri. Sklonite sa šporeta, pa dodajte izlomljenu čokoladu koju treba miješati dok se ne istopi. Odmah dodajte kiselu pavlaku i dobro promiješajte da se sve sjedini. Prelijte lagano preko kolača, stavite u frižider. Najbolje je da stoji do sutradan.