Sastojci:
4 jajeta,
4 kašike šećera,
3 kašike brašna,
kašika kakaa,
1/2 kesice praška za pecivo,
1/2 dl ulja.
Prvi preljev:
4 čaše pavlake,
100 g šećera u prahu,
4 kesice vanilin šećera.
Drugi preljev:
200 g čokolade,
6 kašika vode,
6 kašika šećera,
2 čaše pavlake.
Priprema:
- Za prvi preljev, u većoj zdjeli pomiješajte pavlaku, vanilin šećer i šećer u prahu. Stavite u frižider. Za to vrijeme napravite koru. Umutite bjelanca postepeno dodajući šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumance i umutite da se masa sjedini. Ubacite brašno, kakao, prašak za pecivo i ulje i promiješajte.
- Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko pola sata. Kad se kora ohladi, premažite je prvim preljevom, pa ubacite u frižider dok pravite drugi.
- Stavite vodu i šećer da provri. Sklonite sa šporeta, pa dodajte izlomljenu čokoladu koju treba miješati dok se ne istopi. Odmah dodajte kiselu pavlaku i dobro promiješajte da se sve sjedini. Prelijte lagano preko kolača, stavite u frižider. Najbolje je da stoji do sutradan.