Sastojci za biskvit:

 

6 jaja,

180 g šećera,

1 vanilin šećer,

1 bourbon vanilija šećer,

5 kašika ulja,

5 kašika mlijeka,

100 g.brašna,

60 g gustina,

1 prašak za pecivo.

 

Krema:

 

700 ml mlijeka,

2 pudinga bourbon vanilija,

1 bourbon vanilija šećer,

1 kašika gustina,

100 g šećera,

100 g bijele čokolade,

200 g margarina.

 

Priprema:

 

  1. Za biskvit: žumanca umutite sa šećerom, a bjelanca umutite u snijeg. Žumancima dodajte šećere, ulje i mlijeko i kratko promiješajte. U tu smjesu prosijte mješavinu brašna, gustina i praška za pecivo, dobro promiješajte pjenjačom i na kraju lagano u to umiješajte snijeg od bjelanaca.

 

2 Smjesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje (22x33cm),pecite na 200 stepeni 15 minuta.

 

3  Gotov biskvit ohladite, prepolovite i svaku polovicu ravnomjerno natopite toplim mlijekom.

 

  1. Za kremu odvojite 100 ml mlijeka i pomiješajte s praškom za puding, gustinom, šećerom i bourbon vanilijom. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja pa u njemu skuhajte prvu smjesu. U toplu kremu dodajte bijelu čokoladu i miješajte da se otopi.

 

  1. Kad se krema ohladi dodajte margarin narezan na komadiće i mutate mikserom najvećom brzinom dok se margarn ne spoji s kremom.

 

  1. Polovicu biskvita stavite u kalup, premažite kremom pa poklopite drugom polovicom biskvita.

 

  1. Ukrasite po želji.