Kad nemamo mnogo vremena za kuhanje, svi se volimo poslužiti pokojim trikom, da stavimo jelo na sto u što je moguće kraćem roku. S ovim savjetom tjesteninu možete skuhati za jednu minutu.
Sastojci:
500 g tjestenine
250 ml vrhnja za kuhanje
100 g dimljenog sira
100 g gorgonzole
100 g topljenog (zdenka) sira
50 g naribanog parmezana
so
biber
malo putera
Priprema:
1. Tjesteninu stavite da se kuha.
2. Pripremite tavu u koju stavite malo putera da se zagrije. Dodajte na kockice narezan sir i miješajte dok se sir ne istopi. Istopljenom siru dodajte vrhnje i na laganoj temperaturi kuhajte, uz miješanje, dok se svi sastojci ne stope u gusti umak.
3. U sos po želji možete dodati muškatni oraščić ili bijeli luk. Na kraju umiješajte parmezan. Gotovom sos dodajte skuhanu i ocijeđenu tjesteninu.