Sastojci:

 

1 l povrtnog temeljca,
200 g instant palente,
50 g naribanog parmezana,
150 g brokule,
200 g naribane mozzarelle,
100 g sušenog paradajza,
čehno bijelog luka,
4 tanje ili 2 deblje kriške suhog mesa.

 

Priprema:

 

  1. Zagrijte rernu na 190 stepeni. U većoj posudi skuhajte palentu u temeljcu (prema uputstvima). Na kraju kuhanja umiješajte 1 kašiku parmezana. Rasporedite palentu na pleh obložen papirom za pečenje. Palenta neka bude debela 2,5 – 3 cm.

 

  1. U vreloj, slanoj vodi kuhajte brokulu 2 minute, ocijedite, pa isperite pod hladnom vodom.

 

  1. Po palenti posipajte mozzarellu i preostali parmezan, a zatim sjeckane paradajz, bijeli luk, brokulu i komadiće suhog mesa. Pecite 20-ak minuta.