Sastojci:

 

50 g maslaca,

50 g šećera u prahu,

2 žumanca,

pola kašike kakaa,

vanilin šećer,

35 g brašna,

30 g sjeckanih oraha,

pola kašičice praška za pecivo,

pola kašičice soli,

2 kašike slatke pavlake,

2 bjelanca,

5 dl mlijeka,

8 dl slatke pavlake,

250 g kesten pirea,

200 g tamne čokolade,07

100 g čokolade za kuhanje za glazuru,

2-3 kašike ulja.

 

Priprema:

 

  1. Pjenasto umutite šećer i maslac, pa postepeno dodajte žumanca. Zatim umiješajte otopljenu i ohlađenu čokoladu, kakao i vanilin šećer. Sve dobro umutite.

 

  1. U smjesu dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i solju. Umiješajte pavlaku, mlijeko i na kraju snijeg od bjelanca.

 

  1. Ulijte u okrugli kalup, pospite smjesu sjeckanim orasima i pecite biskvit oko 15 minuta. Izvadite iz rerne ostavite da se ohladi.

 

  1. Prokuhajte pola količine slatke pavlake i stavite kocke čokolade. Miješajte dok se čokolada ne rastopi i umiješajte kesten pire.

 

  1. Od preostale pavlake umutite šlag i umiješajte ga u čokoladu i kestene. Sipajte na tijesto i ostavite da se krem zgusne u frižideru.

 

  1. Tortu prelijte otopljenom čokoladom u koju ste umiješali ulje, pa vratite u frižider da se ohladi do kraja. Ukrasite po želji.