Sastojci:

 

Jedan komad odreska od govedine,

400 g crvenog krompira za pečenje,

1 kašičica maslinovog ulja,

1 kašičica svježeg ruzmarina – sitno nasjeckanog,

pola ocijeđenog limuna,

1 kašičica crvene paprike,

malo sušenih chilli papričica,

1 kašičica sušenog origana.

 

Priprema:

 

  1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. U jednoj posudi promiješajte limun, papriku, chilli, origano i malo soli. Pritisnite odrezak u tu smjesu i utrljajte s obje strane dok se ne upije.

 

  1. Krompir narežite na tanke komade i stavite u posudu. Polijte uljem te posolite i pecite 15 minuta. Izvadite iz rerne , dodajte ruzmarin te stavite opet u rernu. Pecite dok krompir ne omekša i dobije zlatnu boju.

 

  1. U međuvremenu, odrezak ispecite na rebrastom roštilju ili tavi – 3 minute sa svake strane za srednje pečen odrezak (možete i duže, po želji). Ostavite da se meso odmori 5 minuta prije rezanja. Poslužite s krompirima.