Kora:

2 šolje badema,

2-3 kašike agava sirupa,

1/2 kašičice vanilije,

1 kašika limunovog soka.

Bademe miksajte u brašno u multipraktiku ili sjeckalici. Dodajte ostale sastojke i miksajte. Dodajte 1/2 – 1 kašičice vode, ako je potrebno da se smjesa drži zajedno kad se pritisne u ruci. Pritisnite ravnomjerno u kalupu promjera 24 cm.

Krema:

2 šolje indijskih oraščića,

1/2 teglice kokosovog mlijeka,

malo limunovog soka,

2/3 šolje agave ili drugi tekući zaslađivač,

3 kašike  kokosovog ulja,

2 šolje zaleđenih jagoda.

Dodajte jagode i ulje u blender te miksajte do glatke kreme. Prvo stavite 1-2 kašike kreme preko kore, zatim jagode te ih poslažite preko cijelog kalupa. Prelijte ravnomjerno kremu preko jagoda. Hladiti najmanje 8 sati ili preko noći. Ukrasiti jagodama.