Sastojci:

250 g svježeg lososa,

4 kašike putera,

1 mali crveni luk,

4 stabljike celera,

1 mala crvena paprika,

1/2 žute paprike,

1 kašika kapara,

1 šolja prezle,

1/2 šolje majoneze,

2 kašike senfa,

2 velika jaja.

Priprema:

  1. Losos ispecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 15-ak minuta. Izdvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
  2. U tavi otopite 2 kašike putera i 2 kašike maslinovog ulja.
  3. Popržite sitno sjeckani luk, celer i paprike. Dodajte kapare, posolite, pobiberite i pustite da se dinsta 20-ak minuta. Ostavite da se ohladi.
  4. Izmrvite ohlađeni losos, dodajte prezlu, majonezu, senf i jaja. Dodajte smjesu od povrća i dobro promiješajte.
  5. Ostavite u frižideru da se hladi oko pola sata.
  6. Rukama oblikujte 10 šniclica i popržite ih na 2 kašike putera i 2 kašike maslinovog ulja dok ne dobiju zlatnu boju.