Čokoladni cheesecake bez pečenja: Fantazija koju ćete htjeti jesti cijele godine

po Vasa Kuharica

Kad se spoje cheesecake i čokolada, dobiva se fantazija kojoj je teško odoljeti. Donosimo vam recept za čokoladni cheesecake bez pečenja, u kojem je najteži dio – čekanje da se torta ohladi do kraja.

Sastojci:

24 suhih keksa

50 grama otopljenog maslaca

900 grama svježeg sira

150 grama šećera

1 čajna kašičica ekstrakta vanilije

950 ml slatkog vrhnja za šlag

1,5 kašika instant želatine u prahu

400 grama otopljene čokolade

Priprema:

  1. Kekse smrvite i pomiješajte s otopljenim maslacem.
  2. Smjesu prebacite u kalup promjera 24 centimetara i dobro utisnite po rubovima. Stavite u frižider i pustite da se hladi oko 4 sata.
  3. U velikoj zdjeli izmiksajte kremasti sir, šećer i ekstrakt vanilije dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Zagrijte slatko vrhnje i u njega stavite instant želatinu. Dobro promiješajte i pustite da tako odstoji jednu minutu.
  5. Polako umiješajte vrhnje u sir i dobro izmiksajte dok se sastojci ne sljube.
  6. Smjesu podijelite na četiri dijela: u zdjelu sa 700 ml smjese, u zdjelu s 600 ml smjese, u zdjelu s 450 ml smjese i zdjelu s 200 ml smjese.
  7. U zdjelu s 600 ml smjese umiješajte tri kašike otopljene čokolade, u zdjelu s 450 ml smjese umiješajte jednu kašiku otopljene čokolade, a u zdjelu s 200 ml smjese dvije kašike otopljene čokolade.
  8. Preko stvrdnute podloge od keksa prelijte sve četiri smjese, jednu po jednu kako biste stvorili valove od različitih nijansi čokoladno-sirne smjese.
  9. Vratite kalup u frižider i ostavite da se hladi barem četiri sata. Dobar tek!

Savjet plus:

Ako vam se ne da prljati dodatne zdjele niti niste ljubitelj umjetničkog izražavanja u pripremi kolača, 400 grama otopljene čokolade možete odmah pomiješati sa sirnom smjesom, i tako preliti preko podloge od keksa.

 

Preporučujemo