Sastojci:
kašika maslinovog ulja
800 g pilećih prsa narezanih na kockice
2 kriške suhog mesa narezanog na kockice
čehno bijelog luka
2 kašike brašna
1/4 šoljice bijelog vina
1/2 šoljice pileće supe
vrhnje za kuhanje
kadulja
šoljica smrznutog graška
2 lista lisnatog tijesta
kašika mlijeka
Priprema:
- Zagrijati rernu na 200 stepeni i nauljiti posudu za pečenje.
- Na ulju u tavi prodinstati piletinu, izvaditi, pa prodinstati suho meso.
- Nakon tri minute dodati bijeli luk i još kratko dinstati.
- Piletini dodati suho meso, sipati brašno i dinstati još minutu. Uliti vino, dinstati dok se ne zgusne, pa dodati supu, vrhnje i kadulju.
- Dinstati desetak minuta dok piletina sve ne upije. Ohladiti desetak minuta. Dodati grašak i pomiješati.
- Staviti smjesu u posudu za pečenje. Podijeliti lisnato tijesto na pola i prekriti smjesu i premazati mlijekom. Peći 25-30 minuta ili dok ne postane zlatno-smeđe.